Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal? Een journal klaar is niets meer dan een gewoon notitieboekje dat op zo'n manier wordt gebruikt, zodat u uw planner, dagboek of dagelijkse tracklijstsysteem kunt maken. In de meeste gevallen bevat een bullet journal twee, drie of zelfs alle vier de hierboven besproken elementen. Dat wil zeggen, u begint elke nieuwe maand met een essay dat een overzicht geeft van wat er in de afgelopen maand is gebeurd en gaat vervolgens door met het schrijven van berichten tot het einde van de huidige maand. Het kan echter ook als weekagenda worden gebruikt.

Waarom zou iemand een bullet journal gebruiken? Bullet-journals zijn buitengewoon nuttig gebleken in tijdbeheer, vooral voor mensen die geen onbeperkte uren of dagen hebben om in hun projecten te steken en die manieren nodig hebben om hun werk snel en efficiënt gedaan te krijgen. Met dit soort dagboeken kunt u uw ideeën op een overzichtelijke en gemakkelijk op te slaan manier opschrijven, waardoor de kans dat u dingen vergeet en/of kwijtraakt, wordt geëlimineerd of geminimaliseerd. Ze zijn ook buitengewoon bevorderlijk voor een "thuisblijvende" levensstijl, aangezien de meeste vrij klein zijn en kunnen worden opgeborgen in een aktetas, bureaulade, rugzak of zelfs een tas. De meeste mensen houden er een in hun slaapkamer voor snelle notities en herinneringen aan afspraken.

Wat is een muncaster? Muncasters zijn vergelijkbaar met bullet-journals, omdat ze u helpen uw ideeën, gedachten en creatieve impulsen dagelijks vast te leggen. Het belangrijkste verschil tussen de twee is natuurlijk dat je niet direct schrijft op de pagina's waar je normaal schrijft, maar dat je direct op een vel papier schrijft in je persoonlijke planner of in het dagboekgedeelte van je planner. Ze worden soms 'gestippelde pagina's' genoemd. Je kunt bijvoorbeeld een maand lang ideeën opnemen voor een nummer dat je voor iemand anders wilt schrijven of opnemen; de volgende maand zou je je bullet journal kunnen gebruiken om ideeën op te schrijven voor een toespraak die je houdt; en de volgende maand zou je je muncaster kunnen gebruiken om een idee vast te leggen voor een blogpost die je aan het maken bent.

Klik op de link: Mylovelynotebook.nl

Author